Om boligsalget

Vil du gerne forsøge at sælge din bolig uden at bruge en ejendomsmægler, bistår jeg meget gerne med at indhente de oplysninger, du skal have klar, førend en aftale indgås, således at du risikofrit kan lave en handelsaftale, når du har fundet en interesseret køber.


Når man beslutter sig for salg af sin bolig skal man vurdere hvilken køberkategori, man vil henvende sig til, herunder om ens ejendom har særlige herligheder, der skal værnes om.


Herlighederne kan eksempelvis være en særlig natur eller ejendommens kulturhistorie.


Herefter må man søge at finde den rigtige pris i forhold til målgruppen.


Som advokat vil jeg meget sjældent være i stand til at sælge en bolig, men har køber og sælger fundet hinanden, bistår jeg gerne sælger med handelens gennemførelse, når der er udfærdiget tilstandsrapport og udfærdiget erklæring om betaling af den halve ejerskifteforsikrings-præmie.


Skødet kan jeg ikke udarbejde, da køber bør have sin egen rådgiver til at løse denne opgave og til samtidig at kontrollere rigtigheden af det hele.


For mange sælgere kan det være en fordel at drøfte salget og valg af mægler med egen advokat, inden kommissionsaftale med mægler underskrives.


Likviditetsmæssigt kan der ligeledes være store fordele ved at benytte egen advokat i handelen, da det herved kan sikres, at købesummen er til ens disposition på overtagelsesdagen i stedet for - som det hyppigt ses - at denne er deponeret i uge- eller månedsvis.

 

Tilbage til toppen

Sitemap
Navigation:  Bolig  »  Om boligsalget
Familieforhold
Erhvervsforhold
Til forside
Print
Danske Advokater
Boligforhold
Lov og Landbrug
Advokat Ole Laursen  Strandparken 25   8000 Århus C   Tlf. 63 11 17 73   Mobil. 23 70 77 73   lovland@1773.dk