Ægtepagter og Testamenter

HVORDAN skal du og din ægtefælle dele Jeres formue, hvis I bliver skilt 

og
​HVOR MEGET skal længstlevende efter den førstes død have til rådighed resten af livet ?

​Disse to væsentlige spørgsmål forsøger jeg at besvare her.

Når I i menuen til venstre trykker på ordet SÆREJE eller ordet TESTAMENTE fremkommer undermenuerne for de to emner.

Med den rette SÆREJEÆGTEPAGT kan 2 ægtefæller aftale, hvordan deres formue skal fordeles ved separation eller skilsmisse, således at uhensigtsmæssighederne ved ligedeling mellem ægtefæller undgås.

De midler ægtefæller ejer som særeje, arver længstlevende altid en (stor) del af, da særejet først og fremmest har relation til (skæv)deling i levende live.

Den, der har særeje, kan helt frit råde over 75% heraf ved et testamente, de sidste 25 % er tvangsarv, der skal deles med 12,5 % til længstlevende ægtefælle og 12,5 % til deling mellem førstafdødes børn.

I Jeres TESTAMENTE bestemmer I – uanset om I er gifte, papirløse eller enlige – hvordan Jeres formue skal fordeles ved død.

Den formue, vi taler om er populært sagt den formue I har tilbage, hvis I solgte alt, hvad I havde og betalte al Jeres gæld for at kunne tage på en jordomrejse.

Jeres ofte store livsforsikringssummer er ikke en del af de midler, der testamenteres over, da disse tilfalder længstlevende i et parforhold direkte.

Når den sidste i et parforhold dør, kan der dog være behov for at overveje, hvad der skal ske med livsforsikringssummerne, navnlig, hvis man i parforholdet har haft ”dine, mine og vore børn”.

Firma:

Jurist Ole Laursen – 1773.dk

CVR: 78804416

Adresse:

​​​

Nymarks Allé 13

8320 Mårslet

Kontaktinfo:

​Tlf.: ​23 70 77 73​

E-mail: ​ lovland@1773.dk

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

Vurderet 4.8 / 5 stjerner på baggrund af mere end 80 anmeldelser på Ageras.dk